• Home
  • Nieuws
  • D66 verbolgen over bomenkap in Rolde te midden van broedseizoen: 'Heb even respect voor de natuur'
D66 verbolgen over bomenkap in Rolde te midden van broedseizoen: 'Heb even respect voor de natuur'

D66 verbolgen over bomenkap in Rolde te midden van broedseizoen: 'Heb even respect voor de natuur'

Gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2021
Een artikel van het Dagblad van het Noorden: De gemeente Aa en Hunze heeft in het broedseizoen een voorbeeldfunctie en moet in die periode geen werkzaamheden in de natuur uitvoeren. Daarom moet per direct gestopt met de kapwerkzaamheden aan de Hoornsedijk in Rolde.

Dat is de boodschap van de motie die de fractie D66 donderdag indient bij de gemeenteraad. Aanleiding voor de motie zijn de werkzaamheden die momenteel plaatsvinden aan de Hoornsedijk in Rolde. De gemeente ruimt daar verschillende bomen.

Volgens Arie Fonk van D66 leiden de werkzaamheden tot fikse overlast voor de omgeving. „De gemeente is daar aan het werk met meerdere auto’s en een hakselaar. Dat gebeurt nu midden in het broedseizoen en dat moet je gewoon niet willen. Als fracties pleiten we ervoor om tot 15 juli, het einde van het broedseizoen, te stoppen met de werkzaamheden.”
Noodsituaties

Fonk heeft er begrip voor dat in noodsituaties werkzaamheden plaats moeten vinden. Daar is volgens hem nu geen sprake van. „Het gaat hier om regulier onderhoud. Met de werkzaamheden wordt in een heel gebied geluidsoverlast veroorzaakt.”

De fracties hebben in de raadsvergadering van 18 maart al eerder aandacht gevraagd voor het broedseizoen. Dat de gemeente nu alsnog werkzaamheden uitvoert, vindt Fonk onbegrijpelijk. „Ik snap dat je als gemeente bepaalde goals wil halen, maar heb gewoon even respect voor de natuur.”

Wethouder Henk Heijerman, die over ruimtelijke ontwikkeling gaat, was niet bereikbaar voor commentaar.

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Copyright © 2021 Groen Nooitgedacht. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau