• Home
  • Nieuws
  • Motie D66 over bomenkap in Rolde wekt verbazing. Wethouder Heijerman: 'Medewerkers werken volgens afspraak'
Motie D66 over bomenkap in Rolde wekt verbazing. Wethouder Heijerman: 'Medewerkers werken volgens afspraak'

Motie D66 over bomenkap in Rolde wekt verbazing. Wethouder Heijerman: 'Medewerkers werken volgens afspraak'

Gepubliceerd op woensdag 24 maart 2021
Een artikel van het Dagblad van het Noorden: Wethouder Henk Heijerman van de gemeente Aa en Hunze is verbaasd over de motie die de D66-fractie gaat indienen over de bomenkap aan de Hoornsedijk in Rolde. Volgens hem zijn de aantijgingen over de werkzaamheden sterk overtrokken.

Dinsdag werd bekend dat de D66-fractie in Aa en Hunze een motie gaat indienen waarin wordt opgeroepen om te stoppen met de kapwerkzaamheden aan de Hoornsedijk. Het kappen gebeurt net in het broedseizoen, dat van 15 maart tot en met 15 juli duurt. In deze periode gelden er extra strenge regels voor het kappen van bomen.

Volgens fractievoorzitter Arie Fonk heeft de gemeente een voorbeeldfunctie en moeten de kapwerkzaamheden per direct stoppen. Daarbij zouden de werkzaamheden tot veel overlast voor de natuur leidden.

D66 verbolgen over bomenkap in Rolde te midden van broedseizoen: 'Heb even respect voor de natuur'

Controleren op nesten

Heijerman vindt de opmerkingen van Fonk zwaar overtrokken. „Zoals er nu over gepraat wordt, klinkt het alsof er een hele single aan bomen wordt gekapt, terwijl er in totaal twaalf bomen worden gedund. Daarnaast gaan onze werknemers zeer secuur te werk. Voordat zij een boom kappen, wordt er nog gecontroleerd of er nesten inzitten. Als dat het geval is, doen ze niks met de boom. De medewerkers gaan te werk, zoals de regels voorschrijven.”

De werkzaamheden aan de Hoornsedijk zijn volgens Heijerman deze week klaar. Tevens zijn het de laatste werkzaamheden die de gemeente voor dit broedseizoen gepland heeft. „Het dunnen van deze bomen moest nog gebeuren.

De motie van D66 wordt donderdag ingediend bij de gemeenteraad van Aa en Hunze.

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Copyright © 2021 Groen Nooitgedacht. Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau